This is another paragraph.

Bio Kefir - Raw Milk Company

Lactose
2,90
(Incl.)
+
  • Features

Kefir is een gefermenteerde melkdrank die zijn oorsprong vindt in de Kaukasus. Het wordt gemaakt van verschillende melkzuurbacteriën en gisten. Van origine wordt het gemaakt van kefirkorrels. Dit zijn clusters van levende micro-organismen, caseïne en een oplosbare voedingsvezel genaamd kefiran. Deze korrels kunnen bij goede verzorging eeuwig in leven blijven.

Wij maken onze kefir met een gevriesdroogde poedercultuur. Deze bevat zowel melkzuurbacteriën als gisten en heeft een milde smaak.

Omdat onze kefir van rauwe melk is gemaakt behoud het alle goede eigenschappen van rauwe melk, maar door het fermentatie proces is het veel langer houdbaar en heeft het nog veel meer voordelen.

In melk zit van nature vitamine K2. In gefermenteerde volle zuivel waaronder kefir zit veel meer van deze vet oplosbare vitamine K2 dan in magere of halfvolle kefir. Vitamine K2 verlaagt het risico op hart- en vaatziekten en speelt een belangrijke rol bij je calciumhuishouding. Het zorgt ervoor dat calcium op de juiste plaats in je lichaam komt, zoals je botten en tanden, in plaats van in de vaatwanden.

De fermentatietijd van onze kefir is 24 uur. De kefir bacteriën verteren een deel van de in melk aanwezige voedingstoffen, zoals lactose en melkeiwitten, waardoor het makkelijker verteerbaar wordt.

De micro-organismen maken ze een scala aan (voornamelijk B-)vitaminen aan. Samen met de vitaminen A, D en K2 die van nature in melk zitten, heb je dus te maken met een bijna compleet pakket aan vitaminen. Fermentatie van melk verhoogt ook het gehalte tryptofaan. Dit aminozuur is onder andere de grondstof van serotonine, een gelukshormoon, wat op zijn beurt weer de voorloper is van het slaaphormoon melatonine.

De levende bacteriën en gisten hebben een probiotische werking. De bacteriën die de passage door het maagzuur overleven, gedijen in de darmen. Hier gaan ze de concurrentie aan met ongunstige microben.

Aanbevolen hoeveelheid: 2 x daags 100 ml (waaronder het liefst ‚'s morgens op nuchtere maag 1 keer.) Niet direct hete thee of koffie erbij drinken want dit kan de bacteriën doden in de maag.

De ideale bewaartemperatuur voor onze producten is 4 graden Celcius.De PET-fles is vrij van BPA en ftalaten.